Auto rijschool Wim Ummenthum

 
 

Stedenrit en verkeersveiligheidstraining

Om je optimaal voor te bereiden op het zelfstandig rijden en het rijden onder speciale omstandigheden organiseren wij de stedenrit en verkeersveiligheidstraining voor jou. De opzet hiervan is om met drie cursisten via  autosnelwegen en vreemde grote steden naar de slipbaan te rijden.  De cursisten rijden dan beurtelings  over de autosnelweg en door de steden  waardoor zij een grote ervaring opdoen in het rijden op deze wegen en in drukke, vreemde steden.


Op de slipbaan vindt de speciale ROSO verkeersveilgheidstraining plaats. Hier krijg je eerst ongeveer 30 minuten theoretische uitleg over het rijden, sturen en remmen onder bijzondere omstandigheden. Daarna ga je zelf de slipbaan op om deze zaken in de praktijk te oefenen.

Je oefent onder andere:
 
              „ Rem en stuurtechniek op glad wegdek                              
              „ Noodstop op stroef wegdek
              „ Noodstop op glad wegdek
              „ Noodstop op half stroef en half glad wegdek  
              „ Remmen en uitwijken op glad wegdek
 
Deze extra opleiding is zeer geschikt wanneer je ongeveer ¾ van je rijopleiding hebt gevolgd. Je moet natuurlijk wel al beschikken over een behoorlijke rijvaardigheid i.v.m. het rijden op drukke snelwegen en het alleen rijden op de slipbaan.

Deze opleiding is ook zeer geschikt voor automobilisten die angst hebben om over de snelweg te rijden of voor personen die niet durven te rijden op een nat en glad wegdek. De kosten van de extra opleiding bedragen € 195,00 all in.

In onze rijles pakketten  hebben wij  deze extra opleiding al standaard opgenomen.