Auto rijschool Wim Ummenthum

 
 

Over rijschool Wim Ummenthum

Autorijschool Wim Ummenthum bestaat al sinds 1982 en heeft kwaliteit en service hoog in het vaandel staan.
Dit uit zich onder meer in de bovengemiddelde geslaagdenpercentages in de ruim 35 jaar dat de rijschool actief is in Tegelen-Belfeld-Reuver en omgeving.

De laatste jaren schieten nieuw rijscholen als paddenstoelen uit de grond. Met lage prijzen en de meest fantastische aanbiedingen voor de praktijkopleiding proberen zij klanten te lokken. Helaas zijn veel van deze klanten de afgelopen jaren  veel duurder dan ze gedacht hadden uitgeweest. Het is in het verleden al vaak gebeurd dat mensen bij een goedkope rijschool gingen lessen en vooraf een heel pakket moesten kopen; na enkele lessen was de rijschool ineens verdwenen of failliet! Weg geld!  Wij adviseren je dan ook om  NOOIT grote bedragen contant vooruit te betalen aan deze rijscholen.  Vraag ook altijd hoelang een rijles duurt !! Vaak lijken de lessen goedkoper maar zijn het maar lessen van 45 of 50 minuten.!!   
Vaak wordt ook nog eens een financiering afgesloten voor een pakket rijlessen tegen woekerrente. In het pakket zitten vaak veel te weinig lessen om te kunnen slagen. Gevolg is dus: zakken voor het examen en dan nog jaren vastzitten aan betaling voor iets wat je nooit hebt gekregen…..

Er zijn ook rijscholen die proberen klanten te ‘lokken’ wanneer je ze voor informatie belt. Op de vraag hoeveel lessen er nodig zijn zeggen zij vaak: “als je het goed doet 20 of 25 lessen…” Slechts super goede en snelle leerlingen halen in dat aantal lessen het rijbewijs. Volgens onderzoeken in het verleden door CBR, FIOD en Belastingdienst zijn gemiddeld  rond de 40 à 45 lessen nodig om het rijbewijs  te halen.

Een rijschool die voor moderne lesauto's zorgt, investeert in opleidingen en bijscholingen voor de instructeurs  en mogelijkheden biedt om met  modern materiaal de theorielessen te volgen, kan onmogelijk voor een prijs werken die ver onder het gemiddelde ligt. Tenzij de rijschool graag gratis wil werken..... of niet geheel volgens de regels werkt...

Aan jou dus de keuze… een betrouwbare,  bekende rijschool of  je in het diepe gooien en afwachten wanneer en hoe het mis gaat….

Op 19 Febr. 2014 werd het door ons ontwikkelde project "alcohol, drugs, medicijnen en verkeer een levensgevaarlijke combinatie" als winnaar gekozen door het ROVL in het kader van de uitgeschreven prijsvraag naar aanleiding van het jaar van de jonge bestuurders.

Zie www.verkeerslesopschool.nl voor meer informatie.